De winnaars van scholenproject Beeldvormen ’40-’45

Na twee jaar afwezigheid zijn we terug! Op grote hekdoeken zijn de beelden te zien die gemaakt zijn door studenten van de HKU en leerlingen van vijf basisscholen en vijf middelbare scholen. Zij onderzochten wat Vrijheid voor henzelf en ten opzicht van een ander betekent in deze tijd en op deze plek de wereld. Ruim 500 jongeren hebben een beeld ingeleverd. Een jury heeft per onderwijsniveau een winnaar gekozen. De winnaars zijn naast de expositie op het Bevrijdingsfestival Utrecht ook te bewonderen in Museum Catharijneconvent. En dit zijn ze!

Winnaar Nicky Westerveld van X11

Winnaar Tarn Joosting Bunk van de HKU

 

Winnaar Fiene Beuting van OBS de Koekoek

Project Beeldvormen ‘40-’45

Afgelopen drie jaar is er met veel enthousiasme energie en tijd gestoken in het ontwikkelen van een educatief programma om met name onze jonge doelgroep (jongeren tussen de 16 – 25 jaar) te betrekken bij het Bevrijdingsfestival Utrecht. Een van de onderdelen van het educatief programma is het scholenproject Beeldvormen ‘40-’45, een initiatief van de Stichting Beeldvormen en MOB Vormgeving & Educatie en is voortgekomen uit het project Kinderen van Nu in een wijk van Toen uit 2015.

Beeldvormen 40-45 is een samenwerkingsproject van het Bevrijdingsfestival Utrecht, Museum Catharijneconvent, Stichting Beeldvormen en MOB vormgeving & educatie en wordt mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Comité 4 en 5mei, Ministerie van BZK, Vfonds, Elise Mathilde Fonds, Van Baaren Stichting, Gemeente Utrecht en de provincie Utrecht.

ROC Midden Nederland Amersfoort – Mediaredactie

Derdejaarsstudenten van de opleiding Mediaredactie van ROC Midden Nederland zijn in Amersfoort aan de slag gegaan met het thema Vrijheid. Zij schreven elk van hen een column, een achtergrondartikel en een interview. Lees hier alle columns!