Bevrijdingsfestival Utrecht

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen:

Mag ik een paraplu meenemen en zijn er poncho’s aanwezig?

Paraplu’s zijn niet toegestaan. Uiteraard mag je wel een poncho meenemen.

Welke drank mag mee naar binnen?

Er mag geen eigen drinken mee naar binnen.

Is eten ook verboden?

Eigen eten is verboden. Dat mag niet mee het festivalterrein op. Bij de foodpunten is er echter voldoende aanbod. Let op: alles is PIN ONLY dit jaar.

Doen jullie dit niet alleen maar om meer horeca-omzet te maken?

Dit is een neveneffect van de maatregel, maar dit is nooit het hoofddoel geweest. Dat is afvalvermindering en veiligheid. Elk jaar blijft de festivalorganisatie met een grote hoeveelheid afval zitten. De schoonmaakkosten en milieu-effecten hiervan zijn enorm, terwijl Bevrijdingsfestival Utrecht juist streeft naar een milieuvriendelijk afvalbeleid. Drinkbekers zijn van composteerbaar materiaal en afval wordt gescheiden ingezameld.

Ik wil mijn baby meenemen en die drinkt flesvoeding, mag dat wel mee naar binnen?

Ouders met baby’s mogen natuurlijk hun flesvoeding mee naar binnen nemen.

Als ik niet kan pinnen, hoe kan ik dan betalen?

Het is mogelijk op het festival een betaalkaart te kopen met cash geld. Met deze kaart kan ook worden betaald bij de food- en drankverkooppunten op het terrein. Als je geld over houdt op de betaalkaart, kan je dat terugkrijgen.

Waarom is er controle bij de ingang op glas, blik en gevaarlijke voorwerpen?

Vanwege de veiligheid. Blik, glas en andere gevaarlijke voorwerpen kunnen als projectiel of steekwapen worden gebruikt. Ieder jaar trappen veel mensen in glas en belanden bij de EHBO. Ook ontvangen we overdag veel kleine kinderen op het terrein, die moeten veilig kunnen spelen.

Wat bedoelen jullie met gevaarlijke voorwerpen?

Een gevaarlijk voorwerp is een voorwerp dat een gevaar kan vormen voor andere bezoekers. Met een fles kun je gooien of snijden. Denk verder aan messen die van de wapenwet niet mogen en andere slag, steek of vuurwapens. Het is aan de security om te bepalen of een voorwerp gevaarlijk is voor andere bezoekers.

Word ik gefouilleerd bij de ingang?

Bij de ingang wordt je gevraagd om te laten zien wat je bij je hebt. Wil je hier niet aan mee werken, dan heeft de organisatie het recht om je te weigeren.

Is er cameratoezicht op het terrein?

Ja.

Mag ik softdrugs mee naar binnen nemen?

Ja, wat volgens de Nederlandse wet mag, mag hier ook.

Mag ik harddrugs mee naar binnen nemen?

Nee, harddrugs zijn strafbaar volgens de Nederlandse wet.

Mag ik honden mee naar binnen nemen?

Nee, helaas…

Mag ik mijn picknickmand mee naar binnen nemen?

Nee, er mag geen eten of drinken mee naar binnen.

Ik ben iets verloren of heb iets gevonden. Waar kan ik terecht?

Gevonden voorwerpen zijn op 5 mei op te halen bij de informatiebalie op het festivalterrein en op maandag 6 mei van 10.00 tot 16.00 uur bij het productiekantoor van Bevrijdingsfestival Utrecht, naast restaurant Zinnia. Op dinsdag 7 mei in de loop van de dag worden de waardevolle spullen gebracht naar het fietsdepot, Kanaalweg 50, Utrecht T 030 273 4450.