Updates

Welkom bij de liveblog van Bevrijdingsfestival Utrecht 2024! Hier houden we je op de hoogte van de laatste updates. Bekijk hier de praktische informatie, het blokkenschema en veelgestelde vragen.


10 mei
Wist je dat we in 2025 vieren dat de Tweede Wereldoorlog 80 jaar geleden ten einde kwam? Door het hele land staan we erbij stil dat Nederland dankzij de inzet van militairen van de geallieerde landen en met hulp van het verzet werd bevrijd.

Wil je ons helpen om de volgende editie zo’n groot mogelijk succes te maken? We hebben een speciale crowdfunding opgezet. Doneren kan via deze pagina.

Op naar 80 jaar vrijheid 🕊️
23:30
Gefeest op het festival en je spullen verloren? 🕶️💍🧦👛🥄

Haal op maandag 6 mei van 10.00 tot 16.00 uur je verloren spullen op bij het productiekantoor van Bevrijdingsfestival Utrecht, naast restaurant Zinnia. Daarna worden de gevonden voorwerpen naar het Stadskantoor Utrecht gebracht.

23:00
Het zit erop! Lieve mensen: jullie energie, moves en vrolijkheid hebben het Bevrijdingsfestival Utrecht 2024 tot een onvergetelijke editie gemaakt. Dankjulliewel 😍

We willen dit moment ook gebruiken om iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze editie heel hartelijk te bedanken. Jullie inzet en steun hebben het mogelijk gemaakt!

Op naar volgend jaar, dan vieren we 80 jaar vrijheid 🕊️

21:00
We zijn alweer aangekomen bij de laatste acts van het festival: Tot 21:30 staat de King of Dutch Latin Rolf Sanchez op het Sena Performers Podium, daarna neemt Zer00’s Heroes het van ‘m over (21:45 – 22:45). De fantastische afsluiter van ons Vrijheidspodium is het Utrechtse dj-duo DISKO DISKO (20:00 – 22:00).

Nog niet uitgedanst? Om 22:30 begint in TivoliVredenburg de officiële afterparty met Nèna, Passion DEEZ en Tsepo! Tickets zijn €5, de afterparty is 18+.

16:55 uur
Samen met onze presentatrice Eva Cleven stonden we om 5 voor 5 een moment stil bij onze vrijheid 🕊️
Bij het idee dat we in vrijheid een feest kunnen vieren en dat we dat in het hele land, tegelijkertijd met alle veertien festivals en in totaal ruim 1 miljoen festivalgangers, aan het doen zijn. We stonden ook stil bij de onvrijheid van anderen op de wereld. Tijdens de show van Claude vierden we met z’n allen dit symbolische moment.

15:15 uur
Onze Ambassadeur van de Vrijheid is geland! Claude treed op op het hoofdpodium om 16:30 🎤

14:00 uur
Het is gezellig druk voor de ingang! Jullie zijn van harte welkom 😍
Tip: de rij gaat het snelst als iedereen zo min mogelijk spullen, maximaal een tas ter grootte van een A4’tje meeneemt.

12:30 uur
WE ZIJN LOS 🕺Lieve bezoekers, wat fijn dat jullie er zijn! Het festival begint nu met deze topartiesten:
12:45 FAY op het Sena Performers Podium
13:00 Boks Cultuurhuis op het Vrijheidspodium
13:15 Lisa & Joost op het Kinderfestival
13:00 dj Ease Out Sound in Kafe de Vrijheid

10:00 uur
Goedemorgen! We zijn bezig met de laatste voorbereidingen in Park Transwijk. Het is een prachtige dag: het wordt vandaag tussen de 15 en 17 graden en afwisselend bewolking en zon. Er is vannacht nog wel wat regen gevallen, dus het terrein kan wat drassig zijn. Denk daar even aan voordat je je mooiste schoenen uit de kast trekt! 👀