Vier de Vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd 

In Nederland kunnen we vieren dat we in vrijheid leven. Maar vrijheid is nooit vanzelfsprekend. Daarom gaan we op 5 mei in heel Nederland met elkaar aan tafel, om verhalen te delen en samen vrijheid te vieren, ook in Utrecht.

Een Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij  we met elkaar in gesprek gaan over thema’s als vrijheid en onvrijheid: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op 5 mei aandacht aan kan geven. Schuif aan bij een van de vrijheidsmaaltijden of maak zelf de Vrijheidssoep van chef Nick Toet en deel deze op 5 mei met familie, vrienden of buren. 

Laten we samen er voor zorgen dat in de provincie Utrecht zo veel mogelijk mensen aanschuiven bij een Vrijheidsmaaltijd op 5 mei.

Vrijheidsmaaltijden

Op 5 mei vinden er door heel het land vrijheidsmaaltijden plaats. Van klein tot groot, van ontbijt, lunch of diner. De maaltijden zijn er in alle vormen en  maten. Ben jij benieuwd waar de vrijheidsmaaltijden in Utrecht plaatsvinden?

ACTIE Soepblikken

Geen zin om te koken? Dit jaar delen we op 4 mei, in samenwerking met Plus Meeuwsen, vrijheidssoep (in blik) uit. Zodat ook jij op 5 mei, samen met jouw opa, oma, buur, vriend of vriendin deze heerlijke Vrijheidssoep van tv-kok Nick Toet thuis kunt eten. Helemaal gratis en voor niets!

Bij de soep krijg je iets lekkers mee van een Thuiskok van Stichting Thuisgekookt. Deze vrijwillige thuiskoks zetten zich in voor een buurtgenoot die niet altijd zelf kan koken. Meer over deze thuiskoks lees je hier.

Locatie: Plus Meeuwsen, Plantage 15, Utrecht
Tijd: 10:30 – 14:00