Algemeen
Wij hanteren huisregels ter bevordering van een prettige sfeer. Het betreden van het terrein geschiedt op eigen risico. Door het festivalterrein te betreden, ga je akkoord met onze huisregels. Wanneer je je niet houdt aan deze huisregels en/of aanwijzingen van de organisatie, beveiliging of politie in het kader van de openbare (rechts) orde, kun je van het festivalterrein verwijderd of aangehouden worden. Ook bij weigering van veiligheidsfouillering of visitatie kan de toegang tot het terrein worden ontzegd.

Huisregels
Discrimineren, schelden, dreigen, veroordelen, uitdagen van andere bezoekers, seksuele intimidatie, gooien van dranken, vechten, vuur maken, klimmen in bomen of objecten, wildplassen, flyers of samples uitdelen, het verkopen van goederen, overnachten op of rond het festivalterrein, stelen, vandalisme, drugs dealen en/of verkopen, dragen/meenemen van voetbalshirts of (motor)clubuitingen, toegang verschaffen tot niet-publieke gebieden, rijwielen stallen naast of tegen de hekken en het plegen van overige strafbare feiten. Openbaar dronkenschap (of het vermoeden ervan). Racistisch, fascistisch en/ of nationalistisch gedrag is tevens niet toegestaan. Agressie of hinderlijk gedrag wordt absoluut niet getolereerd.

Spullen meenemen 
Denk aan zonnebrandcrème (kleine flacon), regenjas/ poncho, deo (alleen kleine roller), pinpas. De geluidsniveaus op het terrein kunnen hoger dan 85 dB(A) zijn, Het dragen van gehoorbescherming wordt aangeraden. Op het festival kan je ook oordoppen kopen bij de I LOVE MY EARS stand.

Niet meenemen
Drugs, paraplu, dieren, gevaarlijke voorwerpen zoals slag-, steek- of vuurwapens (of daarop gelijkende voorwerpen) en overige gevaarlijke voorwerpen. Glas, blik, (non) alcoholische dranken, etenswaren, lachgas(patronen), kampeerartikelen, skateboards en professionele film- en fotoapparatuur, fototoestellen met verwisselbare lenzen, drone, eigen geluidssystemen. Speel-en/of sportmiddelen waar overige bezoekers last van kunnen hebben, denk aan frisbee, voetbal, etc. De beoordeling of voorwerpen gevaarlijk zijn gebeurd door de organisatie en is leidend.

Let op
In verband met de veiligheid is het alleen toegestaan om een tas ter grootte van een A4tje mee te nemen. Alle overige tassen zoals weekendtassen, rugzakken en trollies worden niet toegelaten.

Overig 
Tijdens Bevrijdingsfestival Utrecht wordt er geen alcohol geschonken aan personen onder de 18 jaar. De medewerkers in de bar vragen bij twijfel om legitimatie. Alleen ouders met kinderen tot 5 jaar mogen per kind 1 plastic waterflesje, twee pakjes sap en kindervoeding (niet in glas) meenemen.

Voor jouw en onze veiligheid maakt Bevrijdingsfestival Utrecht gebruik van beveiligingscamera’s met bandopnamen. Iedereen die het festival bezoekt stemt toe in het maken van opnamen. Deze opnamen kunnen als bewijs gebruikt worden. Bij calamiteiten kunnen deze opnamen als ondersteunend materiaal getoond worden aan derden. Door betreden van het terrein geef je toestemming om op het terrein gemaakte foto’s/reportages te gebruiken voor publicatiedoeleinden.

Bevrijdingsfestival Utrecht aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies, schade en/of diefstal van of aan uw goederen. Het verblijf op het festivalterrein geschiedt derhalve op geheel eigen risico. Ook aanvaart Bevrijdingsfestival Utrecht geen aansprakelijkheid voor het ontstaan van schade of letsel aan jezelf of uw medebezoekers.

En last but not least, respecteer je medebezoeker!

Ten slotte:

  • Het festival is vrij toegankelijk
  • Het terrein is open van 11.30 tot 23.00 uur
  • Het festival is rolstoel toegankelijk, er zijn extra brede toegangspoorten, er is een mindervalidedeck en er is een invalide toilet aanwezig.
  • Gooi je afval in de daarvoor bestemde afvalbakken.