Wij zoeken vrijwilligers!

Lijkt het jou leuk om de vrijheid te vieren met een hecht en gezellig vrijwilligersteam? Wil jij ervaring opdoen tijdens een van de grootste Bevrijdingsfestivals van Nederland met ruim 37.000 bezoekers? Sluit je dan aan bij onze crew. Op het festival helpen ruim 150 vrijwilligers in verschillende teams. Klaar met je dienst? Tijd om van het festival te genieten. Meld je aan als vrijwilliger via het inschrijfformulier.

We are looking for volunteers!

Woud you like to celebrate freedom, together with a enthusiastic team of volunteers? And are you excited to work together on one of the largest Bevrijdingsfestivals in the Netherlands? Then join our crew! You’ll be working on our festival with 150 other volunteers. And if you’re done with your shift, you can enjoy the festival. Apply via our application form.

Wat doe je als vrijwilliger?

Je kunt je aanmelden voor verschillende teams:

Bar. Bezoekers kunnen bij jou hun favoriete drankje bestellen, jij tapt biertjes en schenkt andere drankjes

Buurtentree. Je verwelkomt omwonenden en buurtbewoners bij de speciale buurtingang.

Artiestenbegeleiding (VOL). Backstage zorgen we ervoor dat de kleedkamers van artiesten tiptip in orde zijn. Jij helpt hier met het klaarzetten van de kleedkamers en werkt samen met andere collega’s om een fijne plek voor de artiesten te creëren.

Stempel Squad. Bij jou kunnen bezoekers een stempel halen waarmee ze de hele dag gebruik kunnen maken van het sanitair. Als je van de festivaldrukte houdt en graag middenin het festivalgedruis staat, is dit wat voor jou.

Infobalie (VOL). Bij de infobalie kunnen bezoekers terecht voor informatie over het festival, als ze de weg kwijt zijn, of voor een andere vraag. Kan jij veel informatie opslaan en hou je ervan mensen te helpen? Dan is dit een goede plek voor jou.

Kinderfestival. Voor de kleinste festivalbezoekers is er een fijne en veilige plek om Bevrijdingsdag te vieren, met speeltoestellen en springkussens. Samen met de coördinator van het kinderfestival hou je een extra oogje in het zeil.

Programma Neude (VOL). In de bibliotheek op de Neude hebben we een heel mooi programma van vrijheidsmaaltijd tot exposities en van familielezing tot de vrijheidswandelingen. Als vrijwilliger ondersteun jij de programma coördinator bij deze activiteiten.

Flexteam. Je springt bij waar nodig. Je bent bezig met allerlei verschillende taken, kan makkelijk schakelen en kan een beetje chaos wel aan.

Stagehands. Zit je op de Herman Brood Academie en heb je ervaring of wil je dat opdoen met licht, geluid en alle podiumzaken? Dan is deze functie perfect voor jou.

Crewcatering.  Alle festivalcrew heeft natuurlijk honger van het harde werken! De helden van de crewcatering serveren heerlijk ontbijt, lunch en diner en daarbij kunnen ze altijd hulp gebruiken. Als je houdt van hospitality en/of de gezelligheid van de horeca, zul je je hier zeker thuis voelen. We zoeken met name nog mensen in de op- en afbouwperiode voor deze functie.

Vrijwilligerskantoor (VOL). Op het vrijwilligerskantoor help je de vrijwilligerscoördinator met het ontvangen en instrueren van vrijwilligers en alle andere zaken of je helpt het team marketing en communicatieteam met allerhande zaken. Het is natuurlijk hartstikke gezellig, en je krijgt ook nog veel mee van de organisatie van een groot festival.

Wat krijg je van ons?

 • Je bent onderdeel van de crew van een van de grootste muziekfestivals van Utrecht
 • Een kijkje achter de (letterlijke) schermen
 • Je doet relevante werkervaring op in de culturele sector
 • Je leert veel nieuwe, gezellige mensen kennen
 • Je krijgt deskundige begeleiding door professionals uit het culturele veld
 • Koffie, thee en fris en een lekkere lunch of diner tijdens je dienst
 • Voor en na je dienst heb je alle tijd om van het festival te genieten en dat gaat sowieso lukken, want ook als het terrein vol is voor bezoekers, mag je als vrijwilliger naar binnen!

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent beschikbaar op 5 mei 2024
 • Je werkt 1 dienst van ongeveer 6 uur
 • Je hebt een goede inzet, jij bent tenslotte het visitekaartje van het festival
 • Je bent flexibel met een gastvrije houding

Aanmelden

Meld je aan als vrijwilliger via het inschrijfformulier. Voor vragen kan je contact opnemen met onze vrijwilligerscoördinator Anne Bareman via vrijwilliger@bevrijdingsfestivalutrecht.nl.

Bevrijdingsfestival Utrecht werkt samen met Superkracht

Superkracht verrijkt de crews van festivals, evenementen, poppodia en theaters met jongeren met een licht verstandelijke beperking. Hun enthousiaste teamleden worden gekoppeld aan een medewerker of vrijwilliger en voeren samen, op gelijkwaardige basis, een functie uit. Of ze nu biertjes tappen, bezoekers begroeten, tickets scannen of achter de schermen sjouwen met instrumenten – ze schitteren in hun rol zijn trots op hun bijdrage! Tegelijkertijd inspireren ze de organisaties waar ze werken – samen doorbreken we vooroordelen en versterken we de positieve beeldvorming over mensen met een beperking. Samen maken we het verschil!

Ben je benieuwd hoe het is om als vrijwilliger voor het Bevrijdingsfestival Utrecht te werken?

Studente Zoë Oerlemans interviewde Utrechter David Vermeulen. David werkt sinds 2016 als vrijwilliger voor het festival. Hij heeft verschillende functies vervuld zoals: barman, teller en ticket scanner, verkeersregelaar en bouwer. Het interview met David kun je hier lezen.