Waarom sponsoren?

Het Bevrijdingsfestival Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de inzet van vele vrijwilligers, partners en sponsoren. De betekenis van het Bevrijdingsfestival in Utrecht biedt bedrijven de mogelijkheid om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Vrijheid is ten slotte een kostbaar bezit dat we mogen vieren en waar we als maatschappij blijvend aan moeten werken.

Ook jouw organisatie kan bijdragen aan het festival door sponsor of Vriend van de Vrijheid te worden. Hiermee draag je bij aan het doorgeven van de boodschap dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Daarmee ondersteun je het Bevrijdingsfestival Utrecht en maak je het mogelijk dat we ook voor komende edities een mooi festival kunnen neerzetten.

Sponsor de vrijheid

Wil jij naast een logo/naamsvermelding op onze website een nog groter bereik creëren? Dat kan! Als sponsor zijn er volop mogelijkheden om voor, tijdens en na het Bevrijdingsfestival in beeld te komen bij ca. 37.000 bezoekers, waaronder veel jongeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Het Bevrijdingsfestival Utrecht trekt jaarlijks ca. 37.000 bezoekers, die vanuit de hele regio samen de vrijheid komen vieren in het Utrechtse Park Transwijk. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een variëteit aan activiteiten rond de thema’s van 5 mei. Deze combinatie maakt het festival uniek en onderscheidt zich van andere festivals.

Het Bevrijdingsfestival Utrecht biedt diverse (sponsor)pakketten aan. Zo kunnen we jouw organisatie opnemen in onze festival app, in onze programmaflyer of festivalkrant, maar ook een commercial op ons ledscherm behoort tot de mogelijkheden. Wij geloven echter dat we met maatwerk samen tot de beste oplossing komen. Kortom, ben je geïnteresseerd of nieuwsgierig naar mogelijkheden? Laat het ons dan weten via sponsoring@bevrijdingsfestivalutrecht.nl, dan vertellen wij je graag wat er mogelijk is. Download hier de sponsorbrochure.

Giften zijn aftrekbaar van de belasting

Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht beschikt over een Culturele ANBI status. Hierdoor zijn giften aftrekbaar van de belasting. Wil je weten wat een ANBI status precies inhoudt? Neem dan een kijk je op deze pagina.

Wat betekent dit voor mij als sponsor?

Naast het feit dat Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht zich naar buiten toe profileert als een transparante organisatie, brengt de ANBI-aanstelling ook gunstige voordelen met zich mee voor sponsoren. Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht is afhankelijk van vrijwilligers en giften om haar doelen te kunnen verwezenlijken. De externe hulp van sponsoren vormt dan ook een belangrijke drijfveer in het voortbestaan van de organisatie. Met de status van Algemeen Nut Beogende Instelling zijn alle giften aan Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht aftrekbaar van het belastbaar inkomen. Daarnaast hebben donateurs van culturele ANBI’s (instellingen die voor minstens 90% actief zijn op cultureel gebied, zoals het Bevrijdingsfestival) vanaf 2012 een extra belastingvoordeel, omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt.

Het Bevrijdingsfestival Utrecht is er dankzij