Jij maakt het festival mogelijk!

5 mei komt er weer aan en dat betekent dat het weer mogelijk is om je aan te melden bij het allerleukste bevrijdingsfestival in Utrecht! Lijkt het jou leuk om de vrijheid vieren met een hecht en gezellig vrijwilligersteam? Wil jij ervaring opdoen tijdens een van de grootste Bevrijdingsfestivals van Nederland met ruim 45.000 bezoekers? Sluit je dan aan bij de BFU-crew om van Bevrijdingsfestival Utrecht 2020 een succes te maken.

KEES verzorgt sinds 2015 de vrijwilligerscoördinatie van Bevrijdingsfestival Utrecht. Op het festival helpen bijna 400 vrijwilligers, waarvan KEES er velen werft, selecteert en roosters. Zij bemannen o.a. drie exclusieve barren, helpen met op- en afbouw, crew-catering en muntverkoop. Klaar met je dienst? Tijd om van het festival te genieten!

Wat krijg je van ons?

 • Je bent onderdeel van de crew van een van de grootste muziekfestivals van Utrecht
 • Een uniek kijkje achter de (letterlijke) schermen
 • Je doet relevante werkervaring op in de culturele sector
 • Je leert veel nieuwe, gezellige mensen kennen
 • Je krijgt deskundige begeleiding door professionals uit het culturele veld, met liefde voor vrijwilligers
 • Koffie, thee en fris en een lekkere lunch of diner tijdens je dienst
 • Voor en na je dienst heb je alle tijd om van het festival te genieten en dat gaat sowieso lukken, want ook als het terrein vol is voor bezoekers, mag je als vrijwilliger naar binnen!

Wat verwachten we van jou?

 • Je bent beschikbaar op 5 mei 2020*
 • Je werkt 1 dienst van ongeveer 6 uur
 • Je hebt een goede inzet, jij bent tenslotte het visitekaartje van het festival
 • Je bent flexibel met een gastvrije houding

*) Help je met de bouw en/of breek, dan ben je juist rondom 5 mei beschikbaar. We starten met de bouw op 29 april en leveren het terrein 7 mei weer op.

Aanmelden

Aanmelden kan via http://www.festivalroosters.nl/app/kees/aanmelden/23.
Heb je vragen over het aanmelden of de werkzaamheden? Mail naar vrijwilligerscoördinator Anouk Balvers via bfu@keescultuurvrijwilligers.nl

Hieronder tref je meer informatie over de beschikbare vrijwilligersfuncties.

Functies

Barpersoneel

Ben je een echte teamplayer en hou je van aanpakken? Kom knallen achter één van de drie gezellige BFU-barren! Tijdens BFU gaan er liters bier, cola en wijn doorheen. Dat kan alleen als we zo gestroomlijnd mogelijk werken. Tijdens de bardienst kun je voor of achter komen te staan. Voor neem je bestellingen op, geef je drankjes uit en laat je mensen cashless betalen. Achter tap je biertjes, schenk je de cola of vul je de koelkast aan. Op die manier is er voor iedereen een plekje in dit team, ook voor mensen zonder ervaring! Vrienden delen we samen in.

Accreditatie

Bands, crewleden en vrijwilligers melden zich bij jou om op het terrein backstage te mogen. Je voorziet iedereen van de juiste informatie en spullen, zoals consumptiemunten en polsbandjes. Soms is het rustig, maar een flinke rij kan je ook zomaar overkomen. Wat er ook gebeurt: jij blijft je rustige en vrolijke zelf.

Crewcatering

Maak je graag mensen blij met een lekker hapje en een drankje? Als deel van het Crewcatering-team ga jij hiervoor zorgen! Samen met de -wat ons betreft- beste festivalcateraar van Nederland zorg je voor volle buiken van crew en artiesten. Een dankbare taak, want de liefde van een festivalcrewmember gaat door de maag! Werken bij dit team is licht fysiek, gezellig en bn’ers spotten.

Flex

De naam zegt het al: Flex! Team Flex is er voor de spontane klussen, want zelfs met een waterdichte voorbereiding gebeurt er altijd wel iets wat niet te voorzien is. Manusje van alles en reddende engel spelen tijdens BFU 2019? Kom flexwerken!

Kassa

Kom je graag in contact met bezoekers, ben je goed met cijfers en kun je zowel tegen drukke als rustige momenten? Sluit je dan aan bij het kassateam.

Informatiestand

Mensen hebben vragen. Zo ook de bezoekers van het Bevrijdingsfestival. Jij bent degene die deze vragen beantwoordt in het Informatiestand-team. De informatiestand is daarnaast een meetingpoint voor kinderen en hun kwijtgeraakte ouders. Ben jij sociaal, gastvrij en behulpzaam? Dan zoeken we jou voor dit team!

Bouw & Breek

Steek je graag de handen uit de mouwen en ben je niet bang om vies te worden? Versterk dan het Bouw & Breekteam! Dit team bouwt, onder goede begeleiding van professionele en gezellige producenten, Park Transwijk binnen enkele dagen om tot een prachtige festivallocatie. Na afloop levert het team het festivalterrein weer op alsof er nooit iets gebeurd is. Gratis work-out en veel gezelligheid gegarandeerd.

Kinderfestival

Kun jij goed met kinderen overweg en help je ze graag? Dan past de functie van kinderfestivalbegeleider bij jou. Op het kinderfestival zijn er allerlei leuke kinderactiviteiten. Je begeleidt acts of helpt met het strikken van veters. Klinkt je dit als K3-muziek in de oren? Kom ons helpen bij het kinderfestival!

Aanmelden

Aanmelden kan via http://www.festivalroosters.nl/app/kees/aanmelden/23. Heb je vragen over het aanmelden of de werkzaamheden? Mail naar vrijwilligerscoördinator Anouk Balvers via bfu@keescultuurvrijwilligers.nl