Zet die soeppan maar op het fornuis! Chef Nick Toet heeft dit jaar het recept gemaakt voor de Vrijheidssoep, zodat je zelf aan de slag kan. Deel op 5 mei een maaltijd met je buren, vrienden of familie en ga met elkaar in gesprek over Vrijheid.
Download het recept
Chef en tv-presentator Nick Toet kookt dit jaar de Vrijheidssoep. Toet is bekend van zijn eigen YouTube-kanaal EtenMetNick en het televisieprogramma Taarten van Babel.
Eten is voor Nick dé manier om mensen samen te brengen. Want juist aan tafel is er volgens hem aandacht en ruimte voor een gesprek met elkaar: “Door naar elkaar te luisteren, kom je erachter hoe het met iemand gaat.” Hij hoopt dan ook dat de mensen op Bevrijdingsdag samen eten en bovenal met elkaar genieten van zijn soep, hetgeen volgens hem uiteindelijk het meest verbindt.
Voor het recept van de Vrijheidssoep liet de chef zich door zijn oma’s tomatensoep inspireren, waar hij een Aziatische touch aan toevoegde met Koreaanse chilivlokken, miso en bosui. Het liefst houdt hij zijn recepten simpel. Dat zie je terug in de Vrijheidssoep: niet te ingewikkeld en daardoor voor iedereen toegankelijk. Hoe meer mensen de soep kunnen maken, des te meer mensen kunnen er immers op 5 mei van genieten terwijl ze met elkaar de vrijheid vieren.