Bevrijdingsfestival Utrecht maakt eerste namen hoofdpodium bekend

Geplaatst op 8 maart 2023

Bevrijdingsfestival Utrecht gaat door in Park Transwijk. Op 5 mei zijn er van 12.30 uur tot 23.00 uur optredens te zien van onder andere MEAU, Retro deLuxe, Snelle & De Lieve Jongens Band, LIONSTORM en Personal Trainer. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een variëteit aan programma-onderdelen rond de thema’s van 5 mei. 

Na bewogen weken voor het Bevrijdingsfestival Utrecht kondigt het festival nu de eerste namen aan. Manja Kerstholt, Directeur Bevrijdingsfestival Utrecht:  Fijn dat we dit jaar ons 30-jarig jubileum kunnen vieren in Park Transwijk. Want na al die jaren blijft het thema vrijheid urgent. Het is belangrijk dat we in onze provincie daar met zijn allen bij stilstaan op 5 mei.’

Eerste namen hoofdpodium powered by Sena Performers

De eerste artiesten voor 5 mei zijn bekend. Op het hoofdpodium powered by Sena Performers staan o.a. MEAU, Retro deLuxe, LIONSTORM, Personal Trainer en Snelle & De Lieve Jongens Band. Verdere namen worden later bekend gemaakt.

MEAU

MEAU is een van de Ambassadeurs van de Vrijheid en te zien op Bevrijdingsfestival Utrecht. De Utrechtse MEAU maakt Nederlandstalige indiepop. Een vleugje synths, warme sounds, dromerige koortjes en eerlijke teksten. De zangeres, songwriter en producer maakt van kinds af aan al muziek. Nu focust zij zich op het schrijven en produceren van Nederlandse muziek, waarmee zij met het liedje ‘Dit heb jij gedaan’ bekroond werd als 3FM Megahit, Qmusic Alarmschijf, Radio 2 TopSong en daarnaast op een hoge positie in de hitlijsten staat.

Voor MEAU betekent vrijheid op muzikaal gebied dat ze kan schrijven wat ze wil. ‘En persoonlijk is vrijheid voor mij dat ik kan houden van wie ik wil. Dat ik kan doen, zeggen en denken wat ik wil. Dat ik doe wat goed voelt en daarin niet wordt beperkt.’

Snelle & De Lieve Jongens Band

Singer-songrapper Snelle, ook wel Lars Bos, maakt Nederlandstalige muziek. In 2019 werd hij nationaal bekend met zijn hit Reünie. In 2020 zette het succes door met het liedje Smoorverliefd, waarmee hij jongeren bewust maakten voor de gevaren van het gebruiken van je telefoon op de fiets. Met al zijn pakkende hits werd Snelle in 2020 tot Spotify’s meest gestreamde artiest in Nederland bekroond. Live wordt hij altijd vergezeld door zijn De Lieve Jongens Band.

Personal Trainer

Het Amsterdamse indie-rock collectief Personal Trainer staat bekend om hun levendige optredens, unieke sounds en wisselende bandleden. Na het uitbrengen van hun debuut-EP Gazebo op Holm Front in 2021, kondigde de band hun eerste volledige LP Big Love Blanket aan die enorm goed is ontvangen. In 2022 traden ze op bij Down The Rabbit Hole, Best Kept Secret, Le Guess Who? en nu op het Bevrijdingsfestival Utrecht.

LIONSTORM

Het eerste queer rapduo van Nederland dat confronterende rauwe clubanthems uitbrengt, dat is LIONSTORM. Variërend van Caribische beats tot metal tot grimey hiphop. Hun geluid is ongepolijst, maar catchy en hun shows onvoorspelbaar. Vergeet de norm en laat je meeslepen in de wereld van LIONSTORM.

Retro deLuxe

De dj’s van 80’s Verantwoord, Zer00’s Heroes en 90’S NOW, oftewel Retro deLuxe, hebben een flinke dosis knaldrang. Ze schakelen moeiteloos tussen tijdloze beats, onbeschaamde hits en onvergetelijke klassiekers die op voorhand al garant staan voor keihard dansen. Vorig jaar op Bevrijdingsfestival Utrecht en wegens succes herhaald!

Over Bevrijdingsfestival Utrecht

Op 5 mei vieren we in Utrecht, net als in de rest van het land, onze vrijheid met het Bevrijdingsfestival. We staan stil bij het feit dat die vrijheid elders in de wereld niet altijd vanzelfsprekend is. Sinds 1993 organiseert Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht ieder jaar op 5 mei het Bevrijdingsfestival Utrecht. Naast een uitgebreid muziekprogramma biedt het festival een kinderfestival en inhoudelijke programma’s in samenwerking met diverse partners in Utrecht zoals TivoliVredenburg en Bibliotheek Utrecht.