Vacature: twee Algemene Bestuursleden

Geplaatst op 17 mei 2023

Het bestuur van Stichting Bevrijdingsfestival Utrecht zoekt twee Algemene Bestuursleden.

De Stichting organiseert jaarlijks het Bevrijdingsfestival Utrecht en diverse inhoudelijke activiteiten in aanloop naar 5 mei om bewustwording te creëren voor de waarde van vrijheid voor jezelf én de ander. De feitelijke organisatie van de activiteiten vindt plaats door een projectteam onder leiding van de festivaldirecteur. Het bestuur is toezichthoudend en bestaat momenteel uit 5 leden. De komende periode ligt het accent op het waarborgen van de financiële houdbaarheid van het festival.

Wat neem je mee?

  • Beschikt over een uitgebreid ondernemers netwerk en is bereid dat in te zetten voor de organisatie, of
  • Specifieke deskundigheid over de culturele sector en festivals
  • Bestuurlijke ervaring
  • Gezien de huidige samenstelling van het bestuur is woonplaats buiten Utrecht stad maar in de Provincie Utrecht een pré
  • Affiniteit met het gedachtegoed van de Bevrijdingsfestivals

Wat bieden wij je?

Een uitdagende bestuursfunctie binnen een organisatie met een groot netwerk, zowel in (de provincie) Utrecht als landelijk. Je draagt bij aan het belangrijke maatschappelijke thema vrijheid. De stichting hecht belang aan diversiteit en inclusie, ook in de samenstelling van het bestuur. Het bestuur vergadert ca. 8x per jaar (op doordeweekse avonden te Utrecht). Het bestuur ontvangt geen vergoeding voor de werkzaamheden. De tijdsinvestering is circa 6 uur per maand.

Informatie over deze functie kun je inwinnen bij Jarrel Beets (voorzitter) via 06-24413008.

Als je geïnteresseerd bent, stuur dan een korte motivatie + CV naar vacature@bevrijdingsfestivalutrecht.nl. Voor deze vacature geldt geen sluitingstermijn. De vacature staat open totdat wij de juiste personen gevonden hebben.