Tolerantieprijs

Geplaatst op 22 maart 2019

Gezocht in Utrecht: mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die bruggen slaan op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. Voor dit soort (nieuwe) initiatieven looft het gemeentebestuur van Utrecht de Tolerantieprijs 2019 uit.

De Tolerantieprijs wordt sinds 1995 uitgereikt en is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving te bevorderen, onder het motto ‘Utrecht zijn we samen’. Een onafhankelijke jury maakt een keuze uit de voordrachten. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei en ontvangt een geldbedrag van € 5.000,-. In tegenstelling tot andere jaren maken ook nieuwe en jonge initiatieven kans op de prijs.

Voordragen kandidaten
In 2018 won het project ‘Samen in Utrecht’ van Netwerk Serve the City de Tolerantieprijs, maar wie krijgt deze onderscheiding in 2019? Vanaf nu kunt u kandidaten voor de Tolerantieprijs 2019 voorgedragen. Dit kan uiterlijk tot en met woensdag 27 maart a.s. worden via een online formulier.

De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Tolerantieprijs is vanaf 2018 in handen van Art.1 Midden Nederland, het provinciale expertisecentrum voor gelijke behandeling en discriminatiezaken. Binnenkort gaat een prijsvraag van start in de zoektocht naar een nieuwe naam voor de Tolerantieprijs. Ook die nieuwe naam zal op het Bevrijdingsfestival worden gepresenteerd.