Tolerantieprijs

Geplaatst op 3 mei 2019

Gemeente Utrecht reikt elk jaar de Tolerantieprijs uit. De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Met activiteiten die mensen verbinden op het gebied van cultuur, sport, onderwijs en economie. De organisatie van de jaarlijkse uitreiking van de Tolerantieprijs is sinds 2018 in handen van Art.1 Midden Nederland.

De Tolerantieprijs, ingesteld in 1995, is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrecht bevorderen, onder het motto ‘Utrecht zijn we samen’. Zodat iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Tolerantieprijs 2019: genomineerden & uitreiking
Uit diverse aanmeldingen heeft de jury van de Tolerantieprijs 2019 drie genomineerden gekozen. Het project ‘De Emigratie Generatie’, het project ‘U on board’ en de spandoekactie van FC Utrecht en Moskee Sayidina Ibrahim tijdens de stille tocht van 22 maart jl. zijn de genomineerden en maken nog kans op de Tolerantieprijs 2019. De winnaar wordt bekend gemaakt op zondag 5 mei a.s. om 14.30 uur op het hoofdpodium van het Bevrijdingsfestival Utrecht. Namens het gemeentebestuur reikt wethouder Linda Voortman de prijs uit. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 5.000,- dat moet worden besteed aan het bekroonde initiatief.

Criteria
De prijs is voor mensen, bedrijven en andere organisaties die zich op een creatieve en inspirerende manier inzetten voor een verdraagzame samenleving. Voorwaarden zijn:
• Kandidaten voor de Tolerantieprijs moeten zich inzetten voor de stad Utrecht
• Ze moeten werken aan een verdraagzame samenleving en proberen om vooroordelen te verminderen
• Dat het een nieuw en inspirerend initiatief is, of juist als het project succesvol is geweest en een mooi voorbeeld kan zijn voor anderen