Songs for Freedom

Geplaatst op 21 april 2022

Het Bevrijdingsfestival Utrecht hecht veel waarde aan de muzikale ontwikkeling van opkomend talent uit de provincie Utrecht. Songs for Freedom is een talentenwedstrijd voor jonge muziektalenten. Op 5 mei zullen vier finalisten live op het Vrijheidspodium strijden om de winst. Dit zijn de acts die daar dit jaar kans op maken                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Lizet Aviva

Een warme stem, poëtische teksten en folky gitaarspel. De muziek van Utrechts Songs for Freedom talent Lizet Aviva is als water – het neemt je mee met een kabbelende stroming, maar sleurt je ook als een draaikolk naar de bodem. Haar eerste single “Happier but less wise” kwam in oktober 2020 uit, waarna “Solid Wall” in mei 2021 de tweede single volgde. Dit najaar verschijnt naar alle verwachting haar debuut EP.

Tapestries

Dansbare psych rock met Afrikaanse desert blues invloeden van Utrechtse bodem. Het viertal is de afgelopen jaren hard bezig geweest met schrijven en het doorontwikkelen van hun eigen sound, waarvan dit voorjaar de eerste resultaten verschijnen. Verwacht een dynamische liveshow die van hypnotiserende soundscapes tot beukende woestijnrock gaat.

Löna

Tweelingzussen Madelon en Danielle Bruinhof halen hun inspiratie uit het Ijslandse landschap en noordelijke acts als Björk, Vök en Tove Lo. Verwacht donkere popmuziek, met ijzige synth geluiden en wijds galmende gitaren die als een rode draad door de muziek stromen. In 2020 kwam hun debuut EP uit met nummers over persoonlijke verhalen, onderwerpen zoals ‘slut shaming’ en representatie van de LGBTQ+-ers.

Between the jars

Between the Jars: daar componeert deze band zijn muziek. In 2014 toverden vier Utrechtse muzikanten de zolder van een drankengroothandel om tot studio om een eigen geluid te creëren. Met een unieke stem, psychedelische melodieën en verscheurende riffs benadert de band rock vanuit een nieuw perspectief. In 2020 verscheen hun debuutalbum ‘Oh.. What a Time to Be Alive’. Het neemt de luisteraar mee in de eigenaardige wereld waarin we nu leven.

Finalisten Songs for Freedom