Line-up 2018 compleet

Geplaatst op 3 maart 2018

Nadat onder anderen Fedde Le Grand en Roxeanne Hazes al eerder werden aangekondigd, is donderdagavond 29 maart tijdens een bijeenkomst in TivoliVredenburg de line up van het hoofdpodium en Sena Performers Podium van het Bevrijdingsfestival Utrecht 2018 gepresenteerd.

K’s Choice, DeWolff, Het Zesde Metaal, The Kik, Yung Nnelg, Tusky, SowetoSoul, SupeRRosa, Fata Boom, TWINS, Luwten en Arp Frique & Family staan 5 mei ook op het gratis Bevrijdingsfestival in Utrecht.

DeWolf, het driekoppig rock ‘n rollmonster uit Limburg, woont en werkt al lange tijd vanuit Utrecht ; een vuurspuwende liefdesbaby van de grote rockbands uit de 70’s en psychedelische kosmische straling uit de toekomst. DeWolff werd geboren in 2007 en inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde live bands van het land. Het is Leon Russell meets Deep Purple, Black Keys meets Allman Brothers. De Wolff is toch vooral DeWolff; een oude ziel in een jong lichaam, een stronteigenwijze en snoeihard rockende jonge band met inmiddels 6 studioplaten en een liveplaat op zak. DeWolff live meemaken is een avontuur dat je niet snel vergeet: onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap, grenzeloos enthousiasme en een ‘speel-alsof-het-je-laatste-show-is’-mentaliteit.

K’s Choice, de Belgische band rond Sarah en Gert Bettens, bestond onlangs 25 jaar en is meer dan ooit alive and kicking. Dat vierde de band met een uitgebreide tour én het verzamelalbum ‘25’. Naast alle bekende hits bevat dit album ook een gloednieuwe versie van wereldhit ‘Not An Addict’, opgenomen met Skin van Skunk Anansie. De Belgische familieband debuteerde in 1993 met ‘The Great Subconscious Club’. De doorbraak naar het grote publiek volgde twee jaar later met het verschijnen van ‘Paradise In Me’ met daarop de zeer succesvolle hit ‘Not An Addict’. In totaal heeft de band zeven studioalbums uitgebracht, naast een aantal live- en verzamelalbums. Daarnaast werkten broer en zus ook aan een eigen solocarrière, en brachten ze onder de naam ‘Bettens’ de soundtrack ‘Waving At The Sun’ uit.

Al direct vanaf zijn solo debuut ‘Fox P2′ is het duidelijk dat Yung Nnelg zijn eigen geluid volgt en inmiddels kunnen we hem rustig een smaakmaker in de game noemen. Zijn video’s maken steevast grote indruk en met shows op key-festivals zoals Best Kept Secret, Woo Hah! en Appelsap heeft hij definitief zijn plek binnen de hiphopwereld veroverd. Voeg hier tot slot ook nog eens zijn nieuwe EP ‘Serena’ aan toe en je weet dat Yung Nnelg ook voor 2018 the one to watch is!

Het mag dan even geduurd hebben voordat er nieuwe studiowerk aan de oppervlakte is gekomen, maar The Kik heeft niet stil gezeten. Na het verschijnen van album 2 volgden een club en festivaltour door stad en land. En ook maakte The Kik hun tweede theatervoorstelling. Al die ervaring en emoties die het leven, het theater en de festivals met zich mee brengen heeft The Kik zowel muzikaal als inhoudelijk trachten te vatten in het album Stad & Land. Nog steeds doorspekt van het tijdloze jaren ’60 geluid maar verrijkt met nog meer muzikaliteit, emotie en humor. En altijd op het scherpst van de snede.

Het volledige blokkenschema staat later deze maand op de website. Binnenkort volgen ook de namen van het TalenetenPodium. In dB’s wordt er tijdens de spannende voorronde gestreden voor een plekje op dit podium.