Vier de Vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd en steun de Voedselbank

Op 5 mei vieren we Bevrijdingsdag met een Vrijheidsmaaltijd. Door samen een maaltijd te delen, staan we op deze bijzondere dag stil bij onze vrijheid. Er is grote behoefte om samen te komen, elkaar te ontmoeten met elkaar te spreken, juist op 5 mei. Dat kan niet zoals we dat gewend zijn, maar we hopen toch dat aan zoveel mogelijk tafels de Vrijheidsmaaltijdsoep wordt opgediend en dat in het hele land wordt getoost op de vrijheid!

 

Vrijheidsmaaltijdsoep

Chef en schrijfster Yvette van Boven, wiens kookboeken in duizenden huishoudens op de keukentafel liggen, is gevraagd om het recept voor de Vrijheidsmaaltijdsoep, een veganistische lentesoep, van 2021 te ontwikkelen.

“Zeker in deze wonderlijke tijd waarin het soms lijkt dat zoveel mensen tegenover elkaar zijn komen te staan, zie je dat een oproep tot luisteren en respect naar elkaar nog echt nodig is. Openstaan voor inzichten die misschien niet de jouwe zijn, maar door naar elkaar te luisteren wellicht wél iets voor jou kunnen betekenen. Ik denk dat we dat nu meer dan ooit kunnen gebruiken. Samen aan tafel daarvoor is natuurlijk een kleine moeite en een mooi gebaar. Als geen ander vind ik dat eten verbindt.”

Kook mee!

De Vrijheidsmaaltijdsoep was tot 3 mei 2021 te bestellen. Heb je dit gemist maar wil je toch meegenieten van de soep? We delen hieronder het recept van de soep! Maak een portie voor je familie, vrienden en/of buren.