Vrijheidscolleges

Naast een aantrekkelijke programmering willen wij bezoekers bewust laten zijn van de vrijheid waarin zij leven. Daarom organiseerden wij in samenwerking met Stichting Vrijheidscolleges een serie Vrijheidscolleges. De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt.

Vrijheidscolleges 5 mei 2021

Soundos El Ahmadi, Haroon Ali en Joris Linssen gaven op bevrijdingsdag live in Tivoli Vredenburg in Utrecht een online Vrijheidscollege. Op de schommel interviewde Cesar Majorana sprekers Soundos El Ahmadi, Haroon Ali en Joris Linssen. We kijken terug op een geslaagde eerste editie van Vrijheidscolleges Live. We hebben hieronder de drie Vrijheidscolleges Live voor jou op een rij gezet. Veel plezier met terugkijken!

Haroon Ali

Haroon Ali is journalist en schrijver. In 2020 bracht hij zijn eerste boek ‘Half’ uit over zijn Pakistaanse afkomst, zijn vader en de zoektocht naar de verhouding tussen de verschillende dimensies van zijn identiteit. In zijn Vrijheidscollege deelt Haroon hoe hij ziet dat in Pakistan inspirerende mensen vechten voor de vrijheid om hun leven zelf vorm te geven. Hij vertelt ook hoe jongeren in Nederland de regie kunnen nemen over hun eigen leven, ook tegen de wensen van hun ouders, cultuur of religie. “Als je je maar vaak genoeg aanpast, vergeet je op een gegeven moment wie je bent.” Bekijk het college hier terug.

Kijk terug!

Angelique Houtveen, Gijs Tuinman en Robert Vuijsje verwoordden in 2020 hun visie op vrijheid in een college en keren in 2021 terug met een geactualiseerd, persoonlijk verhaal. Bekijk alle Vrijheidscolleges via het archief van Vrijheidscolleges.