Line-up Bevrijdingsfestival Utrecht 2021

Bevrijdingsfestival Utrecht 2021 ging online! Op 5 mei kon iedereen van 10.00 tot 21.30 onze online stream volgen vanuit TivoliVredenburg. Hieronder lees je wat er die dag te zien was.

Kinderprogramma 10.00 -13.00 uur

In de ochtend is er speciaal voor de kleine kijkers een kinderprogramma. Samen met Bibliotheek Utrecht wordt er voorgelezen uit het prentenboek Petra van Marianna Coppo. Na het voorlezen is er tijd om met je kind te knutselen. Verder geeft Circus DIEDOM een optreden om je kennis te laten maken met haar Utrechtse circusschool. Kindertheater de Toverknol speelt de voorstelling ‘Prinses met de dikke bips.’ Muzikanten Freek en Joost gaan in een korte liveshow op onderzoek naar wat vrijheid voelen eigenlijk betekent. Het kinderprogramma wordt afgesloten met het interactieve kindercollege ‘’Vrijheden op de weegschaal’’ van professor Antoine Buyse in samenwerking met het Universiteitsmuseum Utrecht.

Middagprogramma 13.00 – 18.30 uur

Om 13.00 uur start het middagprogramma met het ontsteken van het Vrijheidsvuur en ontvangen wij ‘symbolisch’ het vrijheidsvuur van artiest, songwriter en theatermaker Lakshmi. Hierna volgt een Vrijheidscollege van comedian Soundos El Ahmadi over kansen en vooroordelen en over wat er gebeurt wanneer je als vrouw met een migratieachtergrond hard op het glazen plafond bonkt. Ook de Landelijke Vrijheidsambassadeurs Tino Martin, Davina Michelle en Jonna Fraser treden online op. Met de Utrechtse Vrijheidsambassadeurs gaan we in gesprek over hoe zij zich inzetten voor vrijheid. De middag wordt afgesloten met een documentaire van RTV Utrecht: ‘Op de Vlucht’. Verder organiseren we samen met Bibliotheek Utrecht de Human Library. Meedoen? Meld je hier aan.

Avondprogramma 18.30 – 21.30 uur

Het avondprogramma bestaat uit muzikale optredens van diverse artiesten en stand-up comedy van het Utrechts Internationaal Comedy Festival. De avond wordt afgetrapt met de winnaar van Songs of Freedom, een ‘wedstrijd ‘ waar uit de vele inzendingen door een jury 5 jonge artiesten zijn geselecteerd. Zij hebben een nummer geschreven over vrijheid. Jij kan stemmen op je favoriete nummer via ons YouTube kanaal en deze winnaar wordt tijdens de livestream bekendgemaakt.

Line-up Utrecht

Muzikale headliners in het avondprogramma.

YĪN YĪN

Line-up 2021

Josbros

Line-up 2021

S10

Line-up 2021

Nana Adjoa

Line-up 2021