Nieuwe data vrijheidscolleges

Geplaatst op 13 juli 2020

Goed nieuws! De vrijheidscolleges van Shirin Musa en Robert Vuijsje die afgelopen april zouden plaatsvinden zijn verplaatst naar het najaar.

Shirin Musa (1977) is de oprichter van de mensenorganisatie Femmes for Freedom. Een stichting die zich inzet voor de gelijke rechten tussen mannen en vrouwen en opkomt voor de rechten van alle meisjes en vrouwen. In haar vrijheidscollege gaat Musa in op de rollen van mannen en vrouwen in het huwelijk. Een college over de vrijheid van het individu en eigen keuzes maken.

Robert Vuijsje (1970) is journalist en schrijver. In 2008 debuteerde hij als schrijver met de roman Alleen Maar Nette Mensen. Een roman over de verhouding tussen verschillende bevolkingsgroepen in Amsterdam. In 2019 publiceerde Vuijsje de opvolger van het boek; Salomons oordeel. Op komische en confronterende wijze beschrijft Vuijsje in zijn Vrijheidscollege hoe Nederland, de wereld en ook zijn eigen wereld, onherkenbaar anders zijn geworden. Een college over de vrijheid je gekwetst te voelen.

Shirin Musa spreekt op dinsdag 13 oktober tijdens een besloten bijeenkomst bij MBO Utrecht en Robert Vuijsje spreekt op woensdag 21 oktober bij de bibliotheek Utrecht aan het Neude.

Wil je het Vrijheidscollege met Robert Vuijsje bijwonen? Meld je dan aan via deze link.