Muzikaal talent strijdt voor een podiumplek tijdens Bevrijdingsfestival Utrecht

Geplaatst op 12 maart 2020

Op dinsdagavond 7 april gaan zes bands met elkaar de strijd aan om de laatste podiumplek op het Sena Performers podium te bemachtigen. Het Bevrijdingsfestival Utrecht hecht veel waarde aan de muzikale ontwikkeling van opkomend talent uit de provincie Utrecht. Daarom is het festival in samenwerking met muzikale broedplaats dB’s en het Prins Bernhard Cultuurfonds een traject gestart.

Deelnemende bands

Dankzij een open oproep kon muzikaal talent uit de regio Utrecht zich aanmelden om kans te maken op deelname aan de voorronde. Maar liefst vijfentwintig bands hebben hierop gereageerd. Een vakkundige jury bestaande uit Thijs van der Krogt (TivoliVredenburg), Dirk Baart (Ekko), Douwe Eschendal (De Coöperatie), Martijn Mannak (Herman Brood Academie & Atlas Agency) en Hanan de Sain (3voor12) heeft gezamenlijk besloten dat Sured, GUNYAMA, Waus, The Capsones en Anna Lotte op 7 april deelnemen aan de voorronde in dB’s. De zesde band dat deelneemt aan de voorronde zal de winnaar zijn van bandcontest Clash of The Titans.

Vrijheidsnummer

In de aanloop van de voorronde krijgen de bands de opdracht om een nummer te schrijven gerelateerd aan vrijheid. Deze brengen zij samen met een eigen nummer tijdens de voorronde ten gehore. De jury zal die avond de bands voorzien van een gedegen juryrapport. Uiteraard beslist de jury ook de winnaar die op 5 mei het festival gaat openen op het Sena Performers podium.

Ben je benieuwd wat de muzikale talenten in hun mars hebben? Kom hen dan aanmoedigen op dinsdagavond 7 april in dB’s, aanvang vanaf 19.00 uur. Houd voor de laatste nieuwtjes ons facebook-event in de gaten.

Om je alvast een beter beeld te geven bij de bands, tref je hieronder de bio’s.

Anna Lotte

Anna Lotte heeft samen met haar gitaar en loopstation het vermogen om de tijd stil te zetten. Haar teksten zet ze om in verfijnde bewoordingen en haar songs zijn van een authentieke en weergaloos kwetsbare kwaliteit. Anna Lotte heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld en met haar moeiteloze en zuivere stem neemt ze je mee in haar muziek die betoverend werkt.

Ze speelde als support act van Mahalia in TivoliVredenburg en ze won de krachtvoer talentenshow van 2018. Het afgelopen jaar bracht ze haar eerste EP “Eagles Prey” de wereld in tijdens een release show in het Paardcafé in Den Haag.

GUNYAMA

GUNYAMA zoekt de balans op tussen uitdagend en toegankelijk. Deze vijf mannen uit Utrecht kicken op het constant experimenteren met nieuwe combinaties van stijlen en live-
audiobewerking. Resultaat: een inventieve mix van sferische melodieën en grooves dat zich
het makkelijkst laat vangen als electro-rock. Hun show is een doorlopend geheel van klank en sfeer waarin de onvoorspelbaarheid centraal staat. De eerste single ‘Chihuahua’ is in september uitgebracht. Hun debuut EP verschijnt najaar 2020.

Sured

Een gitaar was het beste cadeau dat Sured’s ouders hem konden geven op zijn 9e verjaardag. Zonder het te beseffen ontstaken zij hiermee de vlam die uiteindelijk zou leiden tot de debuut-EP The Blue Flame. Sured werd in 2016 uitgeroepen tot de beste singer-songwriter van Utrecht, geprezen om zijn gitaar- en entertainment skills en zijn karakteristieke, hese stemgeluid. Na enkele succesvolle jaren als singer-songwriter zocht Sured in 2018 een band bij elkaar om zijn debuutalbum 21st Century Love op te nemen. Vorig jaar bracht Sured zijn zomerse single Feed You Lies uit en trad hij hij in september op in TivoliVredenburg, waarna zijn nieuwe single Author Of Fate het najaar aankondigde.

The Capsones

The Capsones zijn een vijf koppige band uit Utrecht. Ze delen een voorliefde voor brutale rock & roll en zetten dat live kracht bij met een energieke performance! Een dynamische show die je zal laten zweven, zweten en één die je niet zal vergeten.

Waus

Waus is wat de naam doet suggereren: er zijn geen grenzen. Een mix van indie-pop/rock waarbij het fundament besmeerd wordt door een muur van synthesizers en de frontvrouw niet bang is je bij je ballen te pakken. Deze 4-koppige band met diverse roots heeft zichzelf volledig aan elkaar toegewijd om louter trekhits te maken en je mee te slepen in hun krachtige live show.