Liefde in de lucht!

Geplaatst op 6 mei 2019

Het 27ste Bevrijdingsfestival Utrecht is weer zeer succesvol afgesloten. Met hier en daar een spatje regen maar ook veel zon hield het publiek elkaar dansend warm. Ambassadeur van de Vrijheid gaf een spetterend openingsoptreden: “Gelukkig hangt er liefde in de lucht.”. Het veld stond binnen de kortste keren vol met jongeren, kinderen en hun ouders. Vrijheid is van alle generaties, iedereen kon dan ook meezingen met Kraans teksten. “Welkom op de allerleukste party van het dorp en zeg welkom in de feesttent”. Kraantje Pappie en later ook Jonna Fraser lieten het publiek losgaan op “Drup, drup, drup, drup, drup, laat het regenen”. Desondanks scheen de zon de middag langer dan verwacht.

Op 4 mei speelde Ellen ten Damme samen met Konrad Koselleck Big Band in de Domkerk bij het Herdenkingsconcert. Op Bevrijdingsfestival Utrecht steelde ze de show met de Koselleck Big Band op het Hoofdpodium van het festival. Het duo 2manydj’s liet met verrassende meestermixen, van indiepop en soulclassics, funk- en discofavorieten – het publiek als slotact nog dansend losgaan.

Verder kon je op Bevrijdingsfestival Utrecht de vrijheid op een leuke, interactieve of ludieke manier beleven met onder andere Amnesty, het Veteraneninstituut, het Rode Kruis of  Good News Network en het European Village waar de aandacht vol op de naderende verkiezingen voor het Europees parlement lag.

Vanwege kou en regen waren er minder bezoekers dan vorig jaar. Toch hield het publiek elkaar dansend warm en ‘Gelukkig was er liefde in lucht’ (Kraantje Pappie)!

Bevrijdingsfestival Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers en partners. Zonder hun enorme steun is het festival niet mogelijk. Samen maakten we er een onvergetelijke dag van. Geef Vrijheid door en tot ziens op Bevrijdingsfestival Utrecht 2020!

Kraantje Pappie. Foto: Linde Dorenbos // www.lindedorenbos.com

A Mili. Foto: Marcel Krijgsman