Dit zijn de eerste namen van Bevrijdingsfestival Utrecht 2024

Geplaatst op 21 maart 2024

Op 5 mei vieren we traditiegetrouw samen de vrijheid in Park Transwijk en dit zijn de eerste namen van de line-up! Naast de Ambassadeur van de Vrijheid Claude, staan niemand minder dan Bankzitters, DeWolff, Fay en The Cool Quest op ons Sena Performers podium. Het Utrechtse dj-duo Disko Disko gaat ervoor zorgen dat niemand meer stil kan staan bij het Vrijheidspodium. Later worden er meer namen aan de line-up toegevoegd en maken we de rest van de activiteiten bekend.

Claude
Zanger Claude is als een van de Ambassadeurs van de Vrijheid te zien op Bevrijdingsfestival Utrecht. Deze jonge zanger breekt alle records: zijn catchy debuutsingle “Ladada (Mon Dernier Mot)” stond binnen een half jaar na de release in de Top 5 van de grootste Nederlandstalige hits ooit. Claude wordt gezien als één van de meest gewilde upcoming artiesten van Nederland.

DeWolff
Het Nederlandse powertrio DeWolff brengt een explosieve mix van bluesrock met een vleugje soul en psychedelica. Je hoeft maar 2 minuten van een DeWolff-show mee te maken om te begrijpen waarom muziek uit de gouden eeuw van de rock nog steeds een plek heeft in de 21ste eeuw. DeWolff is een vaste waarde op festivals als Pinkpop en Lowlands, en komt na hun show op Bevrijdingsfestival Utrecht 2018 weer terug naar Park Transwijk voor deze editie.

Bankzitters
Bankzitters, bekend van hun YouTube en social media-successen, hebben een snelle opmars gemaakt in de muziekindustrie. Met hits als “Je Blik Richting Mij” en “Is Dat Nou Echt?” hebben ze miljoenen streams en twee Gouden platen behaald. Ze staan bekend om hun energieke live-shows en hebben daarmee al twee keer de AFAS Live uitverkocht. 

FAY
De 22-jarige zangeres FAY schrijft nummers waarop je heerlijk kan meezingen in de auto. Haar nummers gaan over stukgelopen relaties, ouder worden en verliefdheid. Met haar Nederlandstalige pop en krachtige, vrolijke akkoorden weet ze miljoenen views te behalen op TikTok.

The Cool Quest
Met hun soulvolle vocals en aanstekelijke mix van invloeden van hiphop tot indiepop, heeft The Cool Quest de harten veroverd van liefhebbers tot ver buiten onze landsgrenzen. De band heeft een indrukwekkende lijst prijzen en optredens op hun naam staan, waaronder eerdere shows op Bevrijdingsfestivals. Het meest unieke onderdeel van hun CV? In februari 2022 waren ze de huisband bij NOS Studio Peking tijdens de Olympische Winterspelen!

Disko Disko
Dit Utrechtse dj-duo heeft een passie voor het ontdekken van dansbare muziek die nog niet iedereen heeft gehoord. De combinatie van hun digitale collectie en uitpuilende platenkoffer zette al menig festival op zijn kop. Met hun aanstekelijke mix van global, disco, house en hun positieve energie achter de draaitafel kan niemand meer stil staan.

Bekijk hier de line-up. Binnenkort maken we meer namen bekend.