Bevrijdingsfestival Utrecht gaat niet door

Geplaatst op 24 maart 2020

Naar aanleiding van de extra maatregelen die tijdens de persconferentie op 23 maart door de Rijksoverheid zijn getroffen vanwege het coronavirus (COVID-19), gaat het Bevrijdingsfestival Utrecht op 5 mei in Park Transwijk niet door.

Dit ingrijpende besluit zal voor iedereen die Bevrijdingsfestival Utrecht een warm hart toedraagt een teleurstelling zijn. Dat geldt ook voor ons als organisatie, alle betrokkenen maar niet in de laatste plaats voor onze bezoekers. Het besluit om het festival niet door te laten gaan doet pijn, maar is gezien de huidige situatie geheel begrijpelijk. De gezondheid van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers staan op de eerste plaats. Ook wij achten het onverantwoord om een grote mensenmassa op de been te brengen.

Publieksactiviteiten rondom 5 mei
In het kader van 75 jaar vrijheid heeft Het Bevrijdingsfestival Utrecht een aantal publieksactiviteiten gepland zoals de Vrijheidscolleges, diverse scholenprojecten en een muzikaal talententraject. Een deel van deze activiteiten zullen worden verplaatst of krijgen een andere invulling.

Landelijke invulling 4 en 5 mei
Het Nationaal Comité 4 en 5 mei zoekt samen met maatschappelijke partners naar een passende alternatieve invulling van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Verder spreekt het Nationaal Comité nadrukkelijk de hoop uit dat betrokken overheden, sponsors en partners er alles aan zullen doen om de organisaties van de Bevrijdingsfestivals te blijven steunen op weg naar 5 mei 2021.
Onze wens is dat we op 5 mei 2021 in goede gezondheid onze vrijheid kunnen vieren, met elkaar.
Wij houden jullie op de hoogte over de verdere ontwikkelingen.

Namens bestuur en festivaldirecteur