Vrijheidscolleges

Naast een aantrekkelijke programmering willen wij bezoekers bewust laten zijn van de vrijheid waarin zij leven. Daarom organiseren wij in samenwerking met Stichting Vrijheidscolleges een serie Vrijheidscolleges. De Vrijheidscolleges zijn een jaarlijkse serie lezingen die plaatsvinden in aanloop naar 5 mei. De lezingen zijn gebaseerd op de ‘Four Freedoms’ van de Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt.

Vrijheidscolleges 5 mei 2021

Soundos El Ahmadi, Haroon Ali en Joris Linssen geven  op bevrijdingsdag een online Vrijheidscollege. Speciaal voor dit interactieve programma maken de sprekers een kortere interactieve versie van hun Vrijheidscollege. Tijdens de uitzending praat je mee via de chat. Je kan je hier aanmelden voor Vrijheidscolleges Live.

Haroon Ali

Auteur Haroon Ali vertelt in zijn Vrijheidscollege over zijn zoektocht naar identiteit. In 2020 bracht hij zijn eerste boek ‘Half’ uit over zijn Pakistaanse afkomst. Hij deelt hoe jongeren in Nederland de regie kunnen nemen over hun eigen leven, ook tegen de wensen van hun ouders, cultuur of religie.

Kijk terug!

Angelique Houtveen, Gijs Tuinman en Robert Vuijsje verwoordden in 2020 hun visie op vrijheid in een college en keren in 2021 terug met een geactualiseerd, persoonlijk verhaal. Bekijk alle Vrijheidscolleges via het archief van Vrijheidscolleges.