Dat was Bevrijdingsfestival Utrecht 2021!

Geplaatst op 10 mei 2021

Utrecht, bedankt! Wij hebben onwijs genoten van Bevrijdingsfestival 2021. Van de indrukwekkende gesprekken tussen onze Utrechtse Vrijheidsambassadeurs, de muzikale optredens en natuurlijk alle kijkers van de livestream. Bedankt dat jullie, ook al was het heel anders dan normaal, er met zo veel online bij waren!

In de ochtend organiseerden we speciaal voor de kleine kijkers een uitgebreid kinderprogramma. Zo werd er met Bibliotheek Utrecht geknutseld en voorgelezen uit het prentenboek Petra van Marianna Coppo. Ook gaven Circus DIEDOM en Kindertheater de Toverknol een show. Muzikanten Freek en Joost gingen in een korte liveshow op onderzoek naar wat vrijheid voelen eigenlijk betekent. En tot slot was er een interactieve kindercollege ‘’Vrijheden op de weegschaal’’ met het Universiteitsmuseum Utrecht.

De Utrechtse ambassadeurs van de Vrijheid hebben een groot deel uitgemaakt van Bevrijdingsfestival 2021. In de middag gingen zij met elkaar en presentatrice Brecht van Hulten in gesprek over hoe zij zich inzetten voor onze vrijheid. Er zijn prachtige en inspirerende gesprekken gevoerd. Bedankt Merel, Thirty030, Sayonara, Twan en Leroy voor jullie inzet, kennis en bijdrage aan deze bijzondere editie van Bevrijdingsfestival Utrecht!

We begonnen de avond met een optreden van de Songs of Freedom vakjurywinnaar Anna Lotte. Onze kijkers en volgers stemden het meest op SURED, die ter plekke de publieksprijs won. En het Bevrijdingsfestival Utrecht zou het Bevrijdingsfestival Utrecht niet zijn als de volledige avond in het teken stond van muzikale headliners. Via de stream sloten  S10Nana AdjoaYĪN YĪN en Josbros het festival af.

Stream gemist? Niet getreurd! De komende tijd zullen wij op onze website alle beschikbare video’s van de optredens, interviews en colleges delen.

We bedanken iedereen die heeft meegewerkt om BFU 2021 een feit te maken. We hopen jullie volgend jaar allemaal weer te mogen verwelkomen in Park Transwijk!

Vier de Vrijheid en tot 2022!

Foto’s: Linde Dorenbos // www.lindedorenbos.com