Programma

Op 5 mei 2022 vieren we de vrijheid in Park Transwijk! Er is ruimte voor muziek en een inhoudelijk programma, op het festival zelf maar ook in aanloop naar 5 mei toe. Hiermee betrekken we verschillende doelgroepen op een laagdrempelige manier bij de thematiek van het festival en werken wij nauw samen met diverse samenwerkingspartners en onderwijsinstellingen uit de regio. Ons doel is om meer mensen met het onderwerp vrijheid bezig te laten zijn – niet alleen op 5 mei.

Het thema van dit jaar is Vrijheid in Verbondenheid. Een belangrijk thema, want we worden er nog dagelijks mee geconfronteerd dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Het is belangrijk om met elkaar in verbinding te blijven, ongeacht wie je bent en waar je vandaan komt.

Bekijk hier het blokkenschema!

Activiteiten rondom 5 mei

Naast het festival in Park Transwijk op 5 mei, organiseren we samen met onze partners verschillende activiteiten rondom het thema Vrijheid in Verbondenheid. Wandel in april en mei mee met Gilde Utrecht langs plekken die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Utrechtse oorlogsgeschiedenis of bezoek een theatervoorstelling in Bibliotheek Neude.

Bekijk hier een overzicht van alle activiteiten rondom 5 mei.