Snelle – Ambassadeur van de Vrijheid

De carrière van Lars Bos, beter bekend als rapper Snelle, gaat als een speer, zeker nadat hij in 2019 de MTV Best Worldwide Act award won. Zijn nummer Reünie, dat gaat over zijn pestverleden, werd een nummer 1 hit.

Vroeger was hij bezoeker van de Bevrijdingsfestivals, nu staat hij er als Ambassadeur van de Vrijheid. “Natuurlijk vond ik het een hele eer om als ambassadeur te worden gevraagd om de jonge generatie te inspireren, maar ik moest er wel even over denken. Als ik iets doe, wil ik het goed doen. Het gaat best pittig worden, zoveel optredens op één dag. Dat is een behoorlijke belasting voor je stem. Maar de jongens van de band en ik hebben er heel veel zin in.”

Eer

“Ik vind het een hele eer om als ambassadeur te worden gevraagd om de jonge generatie
te inspireren. De jongens van de band en ik hebben er heel veel zin in. Bevrijdingsdag was altijd al een van mijn favoriete feestjes. Ik vind het heel tof om op een festival te staan waar ik zelf al jaren heen ga. Het thema vrijheid spreekt mij aan omdat mijn opa de oorlog heeft meegemaakt. Hij vertelt altijd verhalen over de hongerwinter. Hij was zelf nog maar een kind, maar als de man in huis moest hij uren lopen om aardappelen te halen.”

Niet onbekend in Utrecht

“Toen ik in Utrecht op de Herman Brood Academie zat, ben ik gevraagd om een gedicht te schrijven over vrijheid en dat voor te dragen op een podium. Zoiets wil ik nu ook gaan doen. Vrijheid is elkaar in je waarde laten. Dat zit heel hoog bij mij, juist omdat dat vroeger op school bij mij niet gebeurde. Over pesten gaat mijn liedje Reünie. Mijn boodschap is dat je wel van alles kunt vinden, maar dat je het soms beter voor je kunt houden. Je hebt de vrijheid om alles te zeggen, maar laat de ander zijn wie hij is. We mogen best iets empathischer zijn.”