Merel Wildschut

Ambassadeur Merel Wildschut 

Merel en Karel zijn twee Utrechters die creatieve expressie uiten in woord en tekst. Door hun eigen idealen te delen, weten zij een groot publiek aan zich te verbinden en te inspireren. Beiden vinden herkenning en verbondenheid door betrokken te zijn bij communities met gelijkgestemde mensen. Ze delen hun visie en ervaringen over hun seksuele geaardheid subtiel in hun werk, Karel als voordrachtskunstenaar en danser, Merel in podcasts, en op haar eigen blog De Groene Meisjes en Instagram.

Karel Pekelharing woonde tijdens het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog in Utrecht. Hij was danser, dichter, leider van het communistisch toneelgezelschap en lid van het Kunstenaarsverzet. Hij kwamen openlijk uit voor zijn seksuele geaardheid, iets wat in die tijd een uitzondering was. Pekelharing was betrokken bij de uitgave van het illegale blad De Vrije Kunstenaar en de hulpverlening aan Joodse onderduikers. Vanaf 1941 werd hij verdacht en gezocht voor zijn communistische en anti fascistische daden. Hij wist te ontkomen tot 1944 – toen hij werd gearresteerd en omgebracht.

Onder de naam De Groene Meisjes vertelt Merel mensen via social media en blogs over onderwerpen die er in haar leven toedoen. Zoals duurzaamheid,  seksuele diversiteit en identiteit.

Bekijk hier de website van De Groene Meisjes