Konrad Koselleck Big Band en Ellen ten Damme

Zeker, het schettert, knettert en verplettert; de Konrad Koselleck Big Band en Ellen ten Damme doen precies wat een bigband moet doen op een bevrijdingsfestival. Dat de 18-koppige bigband ook heel sereen klinkt past bij Kosellecks meesterlijk gevoel voor dynamiek en het willen beroeren van mens en atmosfeer (en dat allemaal in een half uur).

Met dit optreden legt Bevrijdingsfestival Utrecht samen met het 4 mei comité Utrecht de verbinding tussen 4 mei en 5 mei; tussen herdenken en vieren. Op 4 mei geeft de Koselleck Big Band samen met Ellen ten Damme en Vincent Bijlo een herdenkingsconcert in de Domkerk. In Park Transwijk zal de volledige bigband samen met Ellen ten Damme de vrijheid vieren! Konrad Koselleck Big Band wil met beide concerten, gebaseerd op de voorstelling The Concert to End All Wars (naar de uitspraak van de beroemde Amerikaanse president Woodrow Wilson) op 4 én 5 mei de verbinding en verdieping zijn en zo een antwoord op ‘oorlog’ formuleren.

In 2004 formeerde arrangeur, componist en pianist Konrad Koselleck met 17 topmusici zijn big band in Amsterdam. De band speelt jaarlijks in een vaste cyclus in het Bimhuis, het belangrijkste vaste jazzpodium van Nederland. Daarnaast treedt de band op in Nederlandse theaters en op festivals (North Sea Jazz, Grachtenfestival, Oerol, Parade).

De KKBB bestaat uit jazzsolisten, maar begeleidt ook regelmatig bekende artiesten zoals Claron McFadden, Edwin Rutten, Ellen ten Damme, Mathilde Santing, Ronald Douglas, Jeroen Zijlstra, Lydia van Dam, Hind, Pigor, Sven Ratzke, Greetje Kaufeld, Izaline Calister, Esra Dalfidan, Deborah Carter, Mapi Quintana, Freek de Jonge en Osama Abdulrasol.

De muziek van de Konrad Koselleck Big Band verbindt. Het toonaangevende orkest biedt zijn publiek inspirerende, avontuurlijk geprogrammeerde en grensverleggende concerten, die artistiek, emotioneel en maatschappelijk relevant zijn. De Konrad Koselleck Big Band wil met een onderscheidende artistieke en maatschappelijke signatuur en met muziek als verbindend element meerdere doelgroepen en culturen bereiken.

Zie ook het artikel over het optreden van de Konrad Koselleck Big Band op 5 mei bij Nieuws.

Hoofdpodium 14.00 uur