Bob | Thirty030

Eva Breunesse en Bob Hengeveld van Thirty030

 

 

 

 

 

 

 

Dat studenten zoveel meer doen dan bier drinken en feesten, bewijzen het Utrechts Kindercomité en Thirty030. Deze twee groepen, van jonge mensen onder de dertig jaar, laten zien dat door samen te werken jouw stem kan bijdragen aan grotere kwesties in de samenleving.

Tijdens de Duitse bezetting werd de Universiteit Utrecht gesloten. In plaats van colleges te volgen, verenigden (vooral ongehuwde) Utrechtse studenten zich in het Utrechts Kindercomité. Als verzetsgroep hielpen zij met het laten onderduiken van enkele honderden Joodse kinderen verspreid door heel Nederland. Ze brachten ze onder bij pleeggezinnen én legden een enorme administratie aan zodat na de oorlog de kinderen weer konden worden opgespoord. 

Dertig Utrechters die hun stad de mooiste op aarde vinden, maar ook zien dat er af en toe iets anders of beter kan: dat is Thirty030. Deze groep jongeren in Utrecht denken mee over kwesties die leven in de stad. Maar het blijft niet bij denken, er wordt ook gedaan. Met coronacampagnes, kerkkaraoke of het uitdelen van sokken aan daklozen zet Thirty030 zich met passie en positiviteit in voor een betrokken Utrecht. 

Bekijk hier de website van Thirty030.