Aangepast programma 5 mei 2020

Dit jaar vieren dat we 75 jaar bevrijd zijn. Ondanks dat we nu niet vrij zijn om te gaan en staan waar we willen, zijn we wel vrij om op 5 mei de vlag uit te hangen, een kaars op te steken en stil te staan bij onze vrijheid. Heel graag doen wij dit samen met jou.

Via onze website en onze sociale media kanalen delen we verhalen, kunstwerken, video’s en muziek. Zoals een digitaal Vrijheidscollege en een kindertentoonstelling. Daarnaast zullen de Ambassadeurs van de Vrijheid Roxeanne Hazes, Snelle, Lucas & Steve en Kris Kross Amsterdam op 5 mei van zich horen. Ben je benieuwd wanneer? Houd dan onze kanalen in de gaten!

Én, vergeet niet het 5voor5 moment! Om 5 voor 5 staan alle inwoners van Nederland stil bij onze Vrijheid.

Programma – doorlopend te volgen

  • Beluister onze Spotify playlist met de line-up van 5 mei 2020. Met artiesten als: GIAN, Josbros, MY BABY, Pip Blom, Real Derek, Retro de Luxe, Rumbaristas, Sevn Alias, Bongloard, Goldband, Rondé, Roosbeef, S10, Vive La Fete en YĪN YĪN. 
  • Beluister de Podcast van de familie Romeijn In deze podcastserie gaan de zusjes Anneke en Aafke Romeijn op zoek naar de waarheid achter familieverhalen over de Tweede Wereldoorlog. 
  • Kijk één van de Vrijheidscolleges van afgelopen jaar terug. Hier het Vrijheidscollege van Sinan Can die hij op 11 april 2019 gaf in de Paradox, Tilburg. 
  • De derdejaars studenten van HKU media ontwikkelden in twee groepen concepten voor het jaarthema 75 jaar Vrijheid, in het verleden en in de toekomst. Check hier de concepten.   
  • De studenten Ad Design Digital Media, van de HKU zijn ook aan de slag gegaan met het thema. Hier vind je 3 verhalen digitaal hoorspel, samen staan we sterk en de bommenwerper Deze kun je bekijken door de linkjes te klikken. 
  • Bekijk hier de digitale tentoonstellingen van het project Beeldvormen ‘40-’45, een educatief project voor leerlingen en studenten uit Utrecht en omgeving. De leerlingen creëerden kunstwerken over wat Vrijheid voor hen betekent.
  • Dichters, studenten, en bewoners van het verzorgingstehuis Vecht en IJssel schreven verhalen, hun Vrijheidsverhalen kun je hier lezen.